вівторок, 30 червня 2015 р.

« З Україною в серці».



                                

              Щорічно в останню неділю червня Україна відзначає День молоді. Це свято творчості, натхнення, енергії й запалу пізнання і самоствердження, любові і романтики. Юність і молодість – це не тільки прекрасні періоди в житті кожної людини, але ще й особливий стан душі. Це час пошуків, відкриттів і реалізації найсміливіших сподівань.

Саме вони, сьогоднішні школярі, студенти, молоді робітники, підприємці, науковці, скоро будуть визначати шляхи розвитку нашої  країни. Саме молодим будувати нашу незалежну Україну. Молодь це майбутнє держави, а Конституція України охороняє її інтереси, право на освіту і гармонійний розквіт життя.

З нагоди Дня молоді та Дня Конституції в бібліотеці презентовано тематичну полицю «Поважаймо права і закони» де представлено книги, нормативні документи, ілюстративні матеріали, що розкривають проблеми та перспективи сьогодення української молоді, а разом з молоддю села проведено тематичний вечір «З Україною в серці».  

Присутні на святі дізналися  від ведучої про історію свята, права і обов’язки  громадян України, задекларовані в Конституції, вони мали змогу більше дізнатися про Пилипа Орлика, який першим створив Конституцію для українського народу.

  Юнаки та дівчата приймали участь  у вікторині «Чи знаєш ти свою історію України», в конкурсі «Ерудит», змагалися в Інтелектуальному бою. А незалежне журі визначило кращих: Риженко Катерина отримала грамоту в номінації «Люби і знай свій рідний край», Майхер Тетяна за «Високі знання історії», а Куліш Єлизавета з нагоди Дня молоді отримала грамоту  «За активну участь в житті бібліотеки».





                           " Село на нашій Україні, неначе писанка село"


середу, 24 червня 2015 р.

Дитяча художня школа Петриківки в нашій бібліотеці.





 Петриківський розпис виник задовго до появи християнства і грав роль оберегу.  Люди вірили, що в красі є духовна сила, і тому вікна і двері будинків і навіть одяг обрамляли магічним орнаментом, який захищав господарів. Ця давня традиція орнаментики сотні років широко використовувалася в побуті українців, зокрема, у запорізьких козаків, і була популярна в поселеннях південних районів Приазов'я. але  збереглася тільки в старовинному козацькому селі Петриківка. 
Мета  зустрічі в нашій книгозбірні була  ознайомитися з петриківським,  розписом   долучити дітей до чарівного світу народного мистецтва, ознайомитися з деякими  декоративними  елементами,  спонукати дітей  до творчого зростання та самовираження. Відвідувачі бібліотеки, а це були  вчителі та учні нашої школи,  ознайомилися з мистецтвом петриківських замальовок, діти дізналися багато цікавинок , як самому можна  виготовити пензлика вдома , які були відому майстрині в  петриківському розписі.  А майстер-клас  для  присутніх провела фотограф Коваль Тетяна, яка недавно побувала в селищі Петриківка на Дніпропетровщині,яка і розповіла  нам багато цікавого. На закінчення заходу  була колективна робота  всіх бажаючих,   намалювати свій малюнок на згадку про петриківський розпис та цікаву зустріч.

вівторок, 23 червня 2015 р.

Літо - пора цікавих подорожей!


   18 червня до нашої бібліотеки завітали учасники шкільного табору відпочинку «Калинка». Вони з задоволенням відправилися в краєзнавчо – пізнавальну експедицію
« У пошуках знайомих незнайомців».
   Змагання проводилися у формі запитання- відповідь. Діти розширили свій кругозір, поповнили знання про рідний край.
    Цікаво, весело та змістовно провели свій вільний час.


                                                             
                      

                              
                                    До нових зустрічей!