понеділок, 21 лютого 2022 р.

#_ДЕНЬ_РІДНОЇ_МОВИ

 

21 лютого, починаючи з 2000 року ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови.
    Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. Вона є найсильнішим інструментом збереження і розвитку нашого матеріального й духовного спадку.
     Міжнародний день рідної мови був проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року. Запроваджено його було з метою сприяння мовній і культурній різноманітності й багатомовності.
   До дня відзначення рідної мови в Новокиївській сільській бібліотеці-філії для відвідувачів представлена Книжкова виставка «Без мови нема народу»

на якій представлена література, що допоможе поповнити знання сучасною граматикою, навчитись правильно висловлювати свої думки та літературні твори.

Мова є безцінним і цілющим джерелом буття людства, однією з найважливіших ознак національної самобутності людини і народу. Цей день нагадує усім нам про невід’ємне право кожної етнічної спільноти на свою культурну, яка нерозривно пов'язана з рідною мовою.
Із тисяч мов, які існують на планеті, найдорожчою для кожного є його рідна мова. Наша українська мова належить до найбагатших мов світу.

     Ми повинні завжди пам'ятати, що українська мова - це мова нашої свободи і нашої державності. Тож давайте не забувати, що збереження мови не просто залежить від кожного з нас, а є нашим обов’язком, своєрідним внеском у збереження національної культурної спадщини.
 Тому закликаємо усіх – бережіть рідну мову!





Немає коментарів:

Дописати коментар