вівторок, 22 січня 2019 р.

«НАРОДЖЕНА БУТИ ЄДИНОЮ»


Яка ж вдалась сьогодні днина!
Що хочеться співать пісень
Моя соборна Україна
Знов зустрічає новий день.

22 січня особливий день в історії України. 100 років тому коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День соборності України.
   В Новокиївській бібліотеці  до уваги користувачів оформлена книжково-ілюстрована виставка  під назвою «Україна є, Україна буде!» з підзаголовками: «Народжена бути єдиною» та «На шляху до Соборної України».   де користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитися  з літературою, яка розповідає про славетних синів українського народу, які боролися за об’єднання всіх демократичних сил українства словом і багнетом, намагаючись відродити незалежну, соборну, українську державу.
   Також в ході святкування Дня Соборності України бібліотеку відвідали учні 9 класу Новокиївського НВК, які прийняли участь в засіданні за круглим столом.
   Метою засідання було розширення кругозору читачів  про історію виникнення та святкування Дня Соборності України, прищеплення любові і поваги до історичних та культурних надбань українського народу, виховування почуття національної гідності за Батьківщину та народ України.


 
   Україна... Її майбутнє в руках молоді. Від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружн
ою, сильною, здоровою і щасливою.
              

Немає коментарів:

Дописати коментар