середу, 22 січня 2020 р.

Соборна. Вільна. Неподільна! Моя Україна.

  22 січня День Соборності України.
В історії становлення незалежності і Соборності України, особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з`єднання Західноукраїнської 
Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято - День Незалежності і Соборності України, свято рідного краю, свято нашої держави. Ми пишаємося, що ми - українці, а наша Вітчизна - Україна.      
  Патріотичне виховання є одним з пріоритетних напрямків  роботи бібліотек, тож   напередодні Дня Соборності для користувачів в Новокиївській бібліотеці-філіїі була оформлена книжково-ілюстрована виставка-перегляд під назвою «Вона – наш витвір, наша мрія, соборна вільна Україна», та спільно  з Новокиївським НВК  провели тематичний вечір «Моя суверенна Україно!» Учасники заходу не тільки прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України.Переглянули відео  « З історії Соборності України» . Діти декламували вірші, співали пісні.


                                                                                       

Немає коментарів:

Дописати коментар