середу, 6 травня 2020 р.

75 років Перемоги в серцях поколінь

   8-9 травня  Україна традиційно вшановує День перемоги та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  Друга світова війна – глобальний військовий конфлікт в історії  Землі та причина найбільших трагедій ХХ століття, була найжорстокішою і найстрашнішою в історії людства. У пам’яті тих, кому судилося через неї пройти, назавжди залишився той важкий час. Про феномен війни українськими письменниками сказано і написано дуже багато. Вся історія нашого народу пов’язана з постійною загрозою іноземного вторгнення, з необхідністю відстоювання своєї свободи і незалежності.
  Хоч з  кожним роком, все далі і далі, віддаляє нас історія від тих буремних повоєнних часів та ми не маємо морального права забути про стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті в ім'я перемоги над нацизмом – істинний приклад патріотизму для нащадків. Тому з нагоди 75-річниці вигнання нацистів з України і  Дня Перемоги   Новокиїська  бібліотека –філія підготувала до вашої уваги
віртуальну виставку-реквієм  «Переможної пам
`яті роки»  та фотовиставку «Тихі зорі вічної пам`яті».  Де представлена література, фотографії, факти та спогади учасників бойових дій, які розповідають про трагічні події Другої світової війни.
   Ми схиляємо голову перед тими, хто віддав життя за рідну землю, перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, самовіддано працювали на підприємствах у тилу, перед кожним, хто день за днем наближав перемогу у Другій Світовій війні.
  Нехай зігріває нас всіх незгасне світло Перемоги, додає сил та наснаги для  добрих справ в ім`я  майбутнього нашої країни



         
З Днем Великої Перемоги!


                                         

Немає коментарів:

Дописати коментар