пʼятницю, 20 листопада 2020 р.

День Гідності і Свободи.

     21 листопада Україна відзначає  День Гідності і Свободи. Цей день – символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. На сторінках багатьох сучасних книг закарбовано надзвичайно важливий період України і це допомагає всім нам згадати, побачити наскільки той час був епохальним кроком до зміни свідомості української нації.
    Революція Гідності сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму і показала важливість національної ідеї. Цій знаковій події  в Новокиївській сіільській бібліотеці до уваги користувачів оформленна Книжково-ілюстрована виставка «Час плине, а пам’ять залишається…» та щоб розширити знання учнів про революцію Гідності , вшанувати пам’ять героїв Небесної сотні, поглибити патріотичну та національну свідомості відбулася патріотично-інформаційна бесіда «Революція Гідності та Свободи» з учняма 11 класу.

  Бібліотекар ознайомила з історією виникнення державного свята яке відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). А сумісно з бібліотекарем Новокиївського НВК Березніцькою В.О. та організатором Юріною О.В. для учнів 7-11класів проведено літературно-музичний захід «Тернистий шлях до свободи»  Під час заходу декламувалися вірші та розповіді на основі реальних подій про Революцію Гідності.




 В глибокій скорботі було згадано тих, хто загинув за нашу Україну, і спокій, всіх героїв, що полягли за гідність і свободу нашої Вітчизни, запалили свічки 

Немає коментарів:

Дописати коментар