вівторок, 9 березня 2021 р.

ВЕЛИЧ ТАРАСОВОГО СЛОВА

 

9 березня день вшанування Т. Г. Шевченка.

   Минають роки, століття, а гострота і сила шевченкового слова живе. Дух свободи, людської гідності, найвеличніших людських понять, через віки випробувань, пережити Кобзарем, приходять до українців і додають їм упевненості у власному самоствердженні.
   У цьому році минає 207-ма річниця від дня народження Великого Кобзаря. Його світлий образ, його могутня сила таланту, проникливість і глибина його думки, його слова, мужність і пісенність його віршів пронизані самовідданою любов'ю до своєї Батьківщини, свого народу.


   З нагоди пам' ятної дати в Новокиївській сільській бібліотеці для відвідувачів оформлена Книжково-ілюстрована виставка інсталяція "Велич Тарасового слова" на якій представлена література, що розкриває творчий та життєвий шдях Тараса Григоровича його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України. 

А для молодших читачів бібліотеки відбулося чергове засідання клубу за інтересами" АСОРТІ" - поетичний перегук "Декламуємо Шевченка", Діти з задоволенням читали вірші Кобзаря, а на згадку залишили малюнки до його творів.


Немає коментарів:

Дописати коментар