пʼятницю, 21 січня 2022 р.

Велич України в її Соборності

 

              

В день соборності та злуки,

З заходу на схід . 

Всі візьмемося за руки

Бо один ми рід.

22 січня ввійшло до національного календаря, як велике державне свято - День Соборності України. Свято встановлене на честь проголошення Першої Незалежності IV Універсалом Української Центральної Ради у 1918 році, а вже через рік, у той же день, на Софійській площі в Києві, відбулось офіційне об’єднання – Акт злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної                                                       Республіки в єдину державу. 

   Тож, напередодні Дня Соборності, до Новокиївської бібліотеки – філії завітали учні
8 класу Новокиївського НВК на віртуальну інформаційну хвилину « Україна - Соборна країна». З якої присутні відвідувачі дізналися про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. А також познайомилися з книжковою виставкою «Велич України в її Соборності», на якій була представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до Соборності. 
   Виставка має за мету поглибити знання молоді про історію творення української державності , познайомити з видатними історичними постатями, які виборювали незалежність та соборність України. 




    Запрошуємо всіх , кому не байдужа історія нашої Батьківщини , ознайомитися з цікавою книжковою виставкою!

  







Немає коментарів:

Дописати коментар