четвер, 27 січня 2022 р.

"Перекажіть це дітям вашим"

 

27 січня весь світ вшановує пам’ять загиблих в роки Голокосту – жахливої трагедії, жертвами якої стали близько шести мільйонів євреїв, з них півтора мільйона дітей, що становило приблизно третину загальної чисельності євреїв в усьому світі в той час.
Планомірне знищення євреїв не можна назвати просто актом геноциду.
Це була спроба знищити цілий народ, де б не перебували його представники. Саме тому геноцид єврейського народу в роки війни отримав назву – Голокост . В перекладі з англійської Holocaust - «всеспалення»    
    На той час вУкраїні було розстріляно понад півтора мільйона людей, але й до сьогодні дослідники не мають точних даних щодо справжньої кількості знищених нацистами євреїв та ромів.
До цієї скорботної дати в приміщенні Новокиївської  бібліотеки-філії організовано виставку-реквієм «Перекажіть це дітям вашим» .
 Книги, запропоновані на виставці, оповідають про криваві роки Другої світової війни, про смертний вирок, винесений єврейському народові.

  

Сьогодні ми схиляємо голови у скорботі за навіки полеглими у безіменних могилах і печах крематоріїв. Адже пам'ять про Голокост необхідна нам, щоб наші діти ніколи не були байдужими спостерігачами проявів ворожнечі.

  Тепер, коли Голокост відходить у минуле, нинішнє покоління має продовжити естафету пам'яті і відстоювати гідність людиниЗробимо все можливе, щоб найбільші суспільні цінності – свобода, гуманізм, мир та злагода – завжди панували на нашій українській землі!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар