вівторок, 15 лютого 2022 р.

«Війна у пам’яті – біль у серці».


          Битви закінчуються, а історія вічна. Пішла в історію ще одна війна.
І сьогодні 
15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33я річниця виведення військ із Афганістану.
  До цієї дати в Новокиївській бібліотеці філії для відвідувачів представлена виставка «Війна у пам’яті – біль у серці». 
Будь-яка війна - це катастрофа для людства. І завжди – це страждання, сльози, біль... Таким болем для багатьох став Афганістан.
Сьогодні ми вшановуємо пам'ять тих, хто воював в афганських ущелинах, хто прийшов з війни живим, хоча з пораненоюдушею. Молоді хлопці йшли туди не заради  орденів чи медалей
, вони свято вірили, що виконуютьсвій інтернаціональний обов’язок, вони вірили,що несуть визволення народу Афганістану, вірили, що йдуть не воювати, а захищати.
    Тож День 15 лютого – це не тільки данина пам’яті загиблим, але і вираз глибокої вдячності всім, хто повернувся додому, хто чесно і мужньо виконував свій інтернаціональний обов’язок на території інших держав.
   Участь у війні взяли 160375 військовослужбовців з України, не повернулися з війни 3360 осіб, з яких загинули 3280, пропали безвісти – 80, стали інвалідами - 3560.

Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих, перед членами сімей загиблих. Висловлюємо глибоку подяку батькам, які виховали мужніх синів. А всім, хто пройшов через горнила жорстоких воєн, бажаємо міцного здоров’я, сили духу, родинного щастя та благополуччя. Адже неможливо викреслити з пам’яті ні тих, хто загинув, ні тих, хто пройшов через пекло афганської війни і для кого вона триває й досі. У спогадах, у снах, у думках. Вони заслуговують на нашу повагу. Пам’ятаймо про це. І нехай над всіма нами буде мирне небо.






Немає коментарів:

Дописати коментар